babywinkel mijnwonder logo 1

Babydekens


Met een baby dekentje zorg je dat je baby het ook lekker warm heeft in het wiegje of ledikantje. Een babydeken is ook handig voor in de kinderwagen, autostoel en natuurlijk in de box. Wij hebben een mooie collectie heerlijk warme en zachte babydekentjes. De baby deken is er met mooie prints of een gebreide deken. Babydekens zijn er als wieg deken of ledikantdeken. Een wiegdekentje is ook te gebruiken kinderwagen deken. De baby dekens zijn er in vele kleuren, prints en materialen. Zo hebben wij prachtig gebreide dekens of een leuke wafelstof babydeken met print.
 

Sorteer op:
 
InStock 17.95
InStock 19.95
InStock 27.95
InStock 25.95
InStock 24.95
InStock 17.5
InStock 27.5
InStock 21.95
InStock 37.95
InStock 19.5
InStock 37.95
InStock 34.95
InStock 37.95
InStock 18.5
InStock 15
 

Wieg of ledikant deken


 

De eerste 3-4 maanden kan je kindje nog in een wieg slapen en gebruik je de wandelwagenbak. Speciaal voor de wieg is er een wiegdekentje die perfect passend is. Een wiegdeken is 75 x 100 cm en dit babydekentje is te gebruiken voor in het wiegje en ook in de kinderwagen. Voor het ledikant bedje hebben wij een ledikantdeken van 100/120 x 150 cm. Dit baby dekentje gebruik je in het ledikantje. En is ook een fijn dekentje voor op de bank of als plaid op bed is de babydeken ledikant. De ledikantdeken winter of zomer koop je hier.

Babybedje opmaken

Bij het opmaken van het babybedje is het belangrijk dat het goed strak en kort wordt opgemaakt. Verder is uit onderzoek gebleken dat het niet uitmaakt van welk materiaal een dekentje gemaakt is, als het bedje maar goed kort en strak wordt opgemaakt. De baby mag niet met het hoofdje onder het lakentje of dekentje kunnen komen, zo kan je kleintje altijd vrij blijven ademen. Het strak liggen in het wiegje of ledikant vindt je baby ook prettig en zal dan sneller in slaap vallen. 

Babydeken katoen

Voor een baby dekentje is kiest u altijd voor een katoenen deken, want katoen is zacht voor het tere huidje maar ook ventilerend en heeft een goede vochtopname. Verder kijk je welk dekentje je lekker vindt aanvoelen en wat je mooi vindt. Onze baby dekentjes zijn gemaakt van 100% zachte katoen. Met een katoenen deken heeft je kleintje het nooit te warm of te koud in het bedje. 

Baby deken wassen


Was de babydeken met zo min mogelijk wasmiddel en voeg een beetje babyshampoo toe. De dekens zijn veelal geschikt voor de droger en zet deze wel op een lage temperatuur. In de droger gaan de vezels van het dekentje weer rechtop staan en zo blijft de deken langer mooi. Een dekentje is ook geschikt voor het drogen aan een waslijn. Lees altijd eerst de was instructies op het waslabel.