babywinkel mijnwonder logo 1

Inbakerdoek


Een baby inbakerdoek zorgt voor het geborgen gevoel zoals in de baarmoeder. De baby kan zich hiermee makkelijker ontspannen en beter in slaap komen. Een baby dat veel onrustig is en vaak huilt zal met een inbakerdoek veel rustiger worden. Als je kleine genoeg slaapt zal het ook veel meer tevreden zijn. Wij hebben verschillende soorten inbakerdoeken in ons assortiment met leuke printjes zoals een stippen inbakerdoek of een inbakerdoek panterprint. De Meyco inbakerdoeken zijn niet alleen mooi maar vooral onmisbaar bij een onrustige baby.
 

Sorteer op:
 
InStock 13.95
InStock 17.5
InStock 27.95
InStock 14.95
InStock 18.5
InStock 18.5
InStock 12.95
InStock 13.95
 

Waarom inbakeren?


Een inbakerdoek is een hulpmiddel om je baby snel te laten ontspannen en rustig te krijgen. Zeker voor een baby die onrustig is of veel huilt is inbakeren een uitkomst. Met de Swaddle inbakerdoek kun je de baby eenvoudig inbakeren en creëer je het veilige gevoel dat de baarmoeder gaf. Een baby is zich nog niet bewust dat hij armpjes heeft (moro-reflex) en dan kunnen de armpjes maaien, door de onverwachte bewegingen schrikt je kleintje wakker. Door de inbakerdoek kunnen de armpjes niet bewegen en dat geeft rust.

Baby wil niet slapen? Met inbakeren leert je kindje om in slaap te vallen. Het helpt je kleintje met een goede nachtrust en dat is erg belangrijk voor de ontwikkeling van je baby. Een inbaker slaapzakje zorgt voor voldoende bewegingsvrijheid, maar ook dat de baby geen onverwachte bewegingen kan maken.

Wanneer een inbakerslaapzak?

Met een inbakerslaapzakje geef je de kleine geborgenheid die het nodig heeft om goed te kunnen slapen. De armpjes zitten in het inbakerdoek en zo kan de baby zichzelf niet meer wakker maken. Dit zorgt voor een diepere slaap wat je kleintje helpt je bij het verwerken van prikkels en het verlicht darmkrampjes. Als je een onrustige of huilbaby hebt is het belangrijk om te weten of de onrust of het huilen geen medische oorzaak heeft. Raadpleeg daarom altijd een verloskundige, kraamhulp of arts voor je begint met inbakeren.

De Swaddle inbakerdoek is geschikt voor baby's met de leeftijd van 0 tot 3 maanden. Voor een gewicht van 3,5 tot 6,5 kg en lengte van 50 tot 62 cm geschikt.
 
 

Voordelen van inbakerdoek

  • Geeft een veilig gevoel
  • Helpt bij ontspannen
  • Makkelijker in slaap komen
  • Zorgt voor een dieper slaap

Hoe werkt inbakeren?


Tot ongeveer 3 a 4 maanden heeft een baby baat bij inbakeren. Sommige baby's hebben baat bij langer inbakeren. Zorg wel dat je op tijd te begint met het ontwennen van inbakeren. Vanaf dat je baby kan omrollen, zo rond de 6-7 maanden, is het gevaarlijk en moet je onmiddellijk stoppen met inbakeren.

1. Leg de baby op de open geklapte inbakerdoek met de beentjes in de voetenzak. 
2. Zorg dat de schouders op gelijke hoogte zijn met de bovenkant van de inbakerdoek.
2. Vouw de linker flap aangesloten om het lijfje en de armen van de baby en bevestig beide klittenband delen op elkaar.
3. Vouw de rechter flap over de linker flap en bevestig de klittenbandsluitingen op het klittenband deel van de linker flap.
4. De flappen moeten strak worden vastgezet, maar je baby moet hierbij niet worden ingesnoerd.
5. De armpjes van de baby kunnen bij het inbakeren het best gestrekt langs de zijkant van het lichaam liggen.
6. Leg de baby tijdens het inbakeren altijd op de rug te slapen.