babywinkel mijnwonder logo 1

Bijtring silicone 


Een bijtring geeft verzachting bij doorkomende eerste tandjes. De siliconen bijtring is fexibel en zacht maar ook heel stevig en makkelijk schoon te houden. De bijtringen zijn een intelligent baby speeltje. Met de bijtring bevorderd het gevoel van aanraking en het zicht van de baby. De vorm van de bijtringen is zo ontworpen dat het goed vast gehouden kan worden. We hebben vele soorten bijt ringen zoals een bijtring Giraf, Olifant tot Hello Kitty en auto bijtring.

Sorteer op:
InStock 6.95
InStock 6.95
InStock 6.5
InStock 6.5
InStock 3.95
InStock 7.95
InStock 3.95
InStock 3.95
InStock 6.5
InStock 4.95
InStock 5.95
InStock 6.5
InStock 3.95
InStock 6.95
InStock 6.5

Houten bijtring

Je baby kan best veel last hebben van de eerste doorkomende tandjes. Meestal begint de baby alles in zijn mond te stoppen om er op te bijten/ sabbelen door de extra bijtbehoefte. Je kleintje zal wat onrustiger zijn en minder goed gaan slapen. Nog meer symptomen doorkomende baby tanden zijn veel kwijlen, gezwollen tandvlees, luieruitslag en minder eetlust. Ook veel baby’s hebben koorts bij doorkomende tandjes.


Dit baby speelgoed is een echt natuurproduct gemaakt van beukenhout. De bijtringen voldoen aan de veiligheidsnorm DIN EN 71-3. In ons assortiment oa. een houten giraf bijtring en een wolk bijtring.
 

Doorkomende baby tandjes

Pijn verzachten

Veel baby’s hebben erg last van een eerste tandjes die doorkomen en zijn daardoor huilerig en hebben vaak koorts. Om de pijn van doorkomende tandjes te verzachten hebben we wat tips:

  • Een koele bijtring (koelkast) voorziet in de bijtbehoefte en verzacht de pijn. (de bijtring niet in de vriezer doen ivm vrieswonden)
  • Met een homeopathische geneesmiddel verzacht je het pijnlijke tandvlees en ook de bijbehorende klachten worden minder.
  • Als het kleintje extra huilerig is geef dan voor het slapengaan een zetpil
  • Nu het tandvlees erg gevoelig is zorg dan dat het eten niet te warm is
  • Door het extra kwijlen is het handig om kwijl slabbetje te dragen, zodat de kleding droog blijft

Volgorde baby tandjes

Gemiddeld genomen komen de eerste tandjes door rond de 6 maanden. En als het eerste tandje er eenmaal door is gekomen volgen er al gauw meer. Gemiddeld komt er per maand 1 tand bij. Meestal begint het bij de onderste middelste twee snijtandjes en dan de twee voortandjes boven. De volgorde verschilt nog weleens per kind. Daarna volgen de tanden en kiezen in het boven- en ondergebit om en om. Rond het derde jaar is het melkgebit compleet en heeft dan twaalf tanden en acht kiezen gekregen.