babywinkel mijnwonder logo 1
Babyshower organiseren? Bekijk hier de leukste babyshower ideeen

Babyshower organiseren? Bekijk hier de leukste babyshower ideeen

Babyshower organiseren, waar begin je?

Al jaren kom ik op babyshowers de zwangere verassen met een gipsbuik of een bellypaint. En ik zie dan heel uit een lopende babyshowers, van groot tot klein. Als ik word gebeld voor een opdracht verteld de organisatie van de babyshower vaak geen idee te hebben hoe ze het moeten doen. Nu lijkt het mij leuk om mijn bevindingen en babyshower ideeën te delen om zo andere te inspireren om een super leuke babyshower te organiseren.Wat is een babyshower?

 

Het fenomeen babyshower is nu een aantal jaren geleden naar Nederland overgewaaid. Een babyshower staat in het teken van de zwangere en om deze nog een keer in het zonnetje te zetten voordat de baby komt. Een zwangerschap is een hele bijzondere periode en in het leven van een vrouw, want alles veranderd na de geboorte van je kind. Nog een keertje een gezellig feestje samen met je vriendinnen.

Do’s and Don’ts

Wat moet je wel en niet doen op een babyshower? Natuurlijk is dat voor iedereen anders, maar stel jezelf deze vragen om het voor de zwangere een zo leuk mogelijke baby shower te maken.


 Niet te druk

Een babyshower is best een drukke dag voor een zwangere en dan willen ze ook even rustig kunnen zitten. Plan dus niet te veel activiteiten want dat kost ook veel energie en ze willen vaak ook gewoon even gezellig kletsen.

 Vindt ze wel spelletjes leuk?
Niet iedereen houd van spelletjes spelen en in de belangstelling staan. Maak het spelletje niet te lang en vooral niet ongemakkelijk.

 Tijd doden
Elkaar de hele middag aan kijken en niets te kletsen hebben dat is wel heel saai. Bedenk een quiz of plan een activiteit om de tijd te doden. Een gipsbuik laten maken op de babyshower of bij je vriendinnen zitten en je buik laten schminken, zijn geschikte activiteten.

Leuke babyshower spelletjes

 

Op veel babyshowers zie ik dat de zwangere en haar vrienden spelletjes spelen op de babyshower. Iedereen kent inmiddels wel de standaard babyshower spelletjes. Zoals een babyfoto raden van de gasten, grote van de buik raden met stuk lint, namen raden en babyhapjes proeven. Maar ik ben nog meer leuke spelletjes tegen gekomen.

De beste oppas
Wie van de gasten op de babyshower mag zich de beste oppas noemen? Maak er een wedstrijd van door 2 gasten tegelijk de opdrachten te laten doen. Ze moeten de baby zo snel mogelijk klaar maken voor vertrek. Spullen voor in de luiertas zoeken en inpakken, flesje klaar maken en de test om zo snel mogelijk de baby (pop) aan te kleden. 

Papa vs Mama
Test de kennis van papa en mama in spe omtrend de zwangerschap, bevalling en baby. Bij een goed antwoord krijgt de aanstaande ouder een kadootje.

Babyshower versiering


 

De babyshower aankleding kun je natuurlijk helemaal afstemmen op het geslacht van de baby. Naast baby roze en blauw is het mooi om nog een kleur toe te voegen. Met goud of zilver krijgt het geheel net wat meer een chique uitstraling. Verzamel al je zilveren borden, schalen en waxinelichtjes voor een compleet geheel. De roze of blauwe kleur kun je dan terug laten komen in ballonnen, versiering en natuurlijk de hapjes. Met kerstverlichting, kerstballen, bloemen maar ook kaarsen creëer je leuke babyshower decoratie. Zet spullen bij elkaar op een tafel of kast zodat het effect groter word.

De gasten allemaal in het roze of blauw en je hebt al een leuke sfeer. Voor de zwangere is een kroontje, sjerp of een babyshower buikband leuk om haar extra in het zonnetje te zetten.


Babyshower hapjes

 

Vele kiezen voor een babyshower high tea met zoete en hartige hapjes met natuurlijk een babyshower taart.

Wat een leuk idee is om een soort Amerikaanse fuif te organiseren, dan neemt iedere gast een hapje mee. Met muisjes en kleurstof kun je de hapjes een blauw of roze kleurtje geven. Kies ook voor gezonde hapjes als fruit, want van heel veel zoetigheid zit je snel vol. Een leuk Babyshower hapje blauw is een blauw ei (kleurstof) in de vorm van een wandelwagen. Wat ook leuk is om een tapas diner te doen zodat je gezellig aan tafel zit.

Babyshower activiteiten

Behalve babyshower spelletjes spelen kun je ook andere dingen gaan doen tijdens een babyshower. Samen iets leuks maken voor de baby als rompertjes versieren maak ook een wens boom is erg leuk. Maak het niet te moeilijk want niet iedereen is creatief. Een heel origineel babyshower idee is een soort pamper babyshower. De zwangere word dan helemaal in de watten gelegd met een heerlijke gezichtsverzorging, voetenbadje tot een haarmasker. Natuurlijk afsluiten met een mooie make-up en kapsel.

Babyshower cadeaus


 

Op een babyshower krijgt de aanstaande moeder vaak babyspulletjes cadeau. Maar het is ook een idee om een mooie Zwangerschapsketting cadeau te doen of een gipsbuik. En wat dacht je van een lekkere pyjama of sloffen die de zwangere aan kan na de bevalling. Een after pregnancy pakketje met een wijntje, gezichtsmasker en meer mama verwen producten. 

Maak er een leuke dag van voor de zwangere met onze babyshower tips!

 

 

reacties op “Babyshower organiseren? Bekijk hier de leukste babyshower ideeen

Geen reacties

Plaats een reactie